Kirjoittaminen, kirjat

MITEN KIRJOITAN JA MIKÄ MINUA INSPIROI?

Kirjoittamisessa minua inspiroi eniten aivan uusien ideoiden keksiminen. Inspiroidun myös kokonaisuuksien luomisesta ja siitä, kun voin rakentaa siltoja eri alojen välille.

Taustatutkimusvaiheeseen voin uppoutua kuukausiksi. Se on valtavan mielenkiintoista! Kirjoitan monenlaisista teemoista. Luovuus, ihmismieli ja myönteisyyden voima ovat keskeisiä kiinnostuksenkohteitani. Myös merkityksen, menestyksen ja yhdessä luomisen teemat kiinnostavat.

Kirjoittamisessa minua motivoi syventyminen ja sen avulla muiden kohottaminen. Jos yksikin ihminen saa jostain kirjoittamastani elämäänsä toivoa, olen päässyt askeleen lähemmäs unelmaani: parempaa maailmaa, jossa jokainen voi kokea itsensä tärkeäksi ja hyvän elämän arvoiseksi.

Kaikki kirjani

Maaretta Tukiainen_Kirja_Hyvän mielen koti

Hyvän mielen koti (2021)

ILMESTYY ALKUVUODESTA 2021

Mikä tekee kodista paikan, jossa voit hyvin? Miten voit lisätä hyvinvointiasi kotisi avulla? Millainen on merkityksellinen koti?

Uusin kirjani käsittelee näitä teemoja. Se pureutuu niihin psykologisiin ja inhimillisiin tarpeisiin, joita odotamme kotimme täyttävän. Kirja opastaa sinua käytännönläheisesti ja konkreettisesti pohtimaan kotiasi uudesta näkökulmasta ja valottaa teemaa inspiroivien esimerkkien avulla. Sen luettuasi tiedät, millaisessa kodissa juuri sinä voit hyvin ja miten voit käytännössä luoda itsellesi hyvän mielen kodin.

Kirjassa on mielenkiintoisten ihmisten kotitarinoita sekä paljon vinkkejä merkityksellisen kodin luomiseen. Jokaisen luvun päätteeksi on selkeä kiteytys ja toimintaohje, miten voit soveltaa lukemaasi omaan kotiisi. Kirjan kuvat on ottanut valokuvaaja Krista Keltanen. Ilmestyy alkuvuodesta 2021.

”Koti on mielentila.” 

TUTUSTU >

Maaretta Tukiainen_Kirja_Mielekästä elämää_Ensitietokirja_Reumaliitto

Mielekästä elämää – Ensitietokirja (2020)

Reumaliitolle mittatilaustyönä laadittu työkirja on sovellettu versio Hyvän mielen vuosi -teoksesta. Jokainen suomalainen reumadiagnoosin saava ihminen saa tämän kirjan oman selviytymisensä tueksi. Kirja ei ole myynnissä. Mikäli edustamaasi organisaatiota kiinnostaa saada oma räätälöity versio suositusta kirjasta, ota rohkeasti yhteyttä!

”Olkoon valo miten orastavaa tahansa, se on sittenkin valoa.” - Yrjö Kallinen

 

OTA YHTEYTTÄ >

Maaretta Tukiainen_Kirja_Tänään

Tänään (2019)

Kun arki tuntuu sekavalta ja kiire kuristaa kurkkua, voi elämä käydä yhtäkkiä haastavaksi. Onneksi on olemassa helppo tapa jäsentää arkea ja saada siihen lisää selkeyttä.

Tehtäväkirjassa otetaan käyttöön niin sanottu kolmen pisteen menetelmä, jossa arkea tarkastellaan kolmesta näkökulmasta: koko elämän, viikon ja yksittäisen päivän tasolla. Yksinkertaisen menetelmän avulla viikkoihin tulee lisää selkeyttä, päivistä tuloksellisempia ja ennen kaikkea elämään lisää merkitystä.

Kirja on luotu yhteistyössä Sonja Eidin kanssa.

”Suurin elämisen este on odotus, joka riippuu kiinni huomisessa ja hukkaa tämän päivän.” - Seneca

 

OSTA >

Inspiroivia lukuhetkiä sinulle!


HAASTATTELU

Puhujana ja esiintyjänä minua ohjaa auttamisen halu. Haluan jakaa tietoa ja toivoa tarinoiden kautta.

KATSO VIDEO >

KIRJAILIJAHAASTATTELUT

Miten inspiraatiokortteja voi käyttää?

MITEN POHJOLAN VOIMAELÄIMET -KIRJA JA POHJOLAN VOIMAELÄINKORTIT SYNTYIVÄT?

Miten Luova tauko -kirja syntyi?